Projekat podrške inovacijama u Srbiji

Bez autora
Dec 01 2011

Fond za inovacionu delatnost predstaviće, 5. decembra 2011. godine u hotelu Hayat, Projekat podrške inovacijama u Srbiji. Projekаt podrške inovаcijаmа u Srbiji u vrednosti od 8,4 milionа evra finаnsirа se kroz pretpristupne fondove Evropske unije (IPA) zа Srbiju zа 2011. godinu i sprovodi se u sаrаdnji sа Svetskom bаnkom.U okviru predstavljanja biće zvanično potpisan Ugovor o implementaciji i objavljen Javni poziv za Program ranog razvoja, čiji je cilj podsticanje stvaranja inovativnih kompanija zasnovanih na znanju, kroz privatna start-up ili spin-off preduzeća, finansiranjem tržišno orijentisanih inovativnih tehnologija i usluga sa visokim potencijalom komercijalizacije.

Projekat podrške inovacijama u SrbijiFond za inovacionu delatnost predstaviće, 5. decembra 2011. godine u hotelu Hayat, Projekat podrške inovacijama u Srbiji.

Projekаt podrške inovаcijаmа u Srbiji u vrednosti od 8,4 milionа evra finаnsirа se kroz pretpristupne fondove Evropske unije (IPA) zа Srbiju zа 2011. godinu i sprovodi se u sаrаdnji sа Svetskom bаnkom.

U okviru predstavljanja biće zvanično potpisan Ugovor o implementaciji i objavljen Javni poziv za Program ranog razvoja, čiji je cilj podsticanje stvaranja inovativnih kompanija zasnovanih na znanju, kroz privatna start-up ili spin-off preduzeća, finansiranjem tržišno orijentisanih inovativnih tehnologija i usluga sa visokim potencijalom komercijalizacije.

Program ranog razvoja je namenjen privatnim mikro i malim preduzećima u ranim fazama razvoja, koja poseduju tehnološku inovaciju i imaju potencijal za stvaranje nove intelektualne svojine, kao i jasnu tržišnu potrebu. Cilj Programa ranog razvoja je podsticanje stvaranja inovativnih kompanija zasnovanih na znanju, kroz privatna start-up ili spin-off preduzeća, tako što će obezbediti finansiranje tržišno orijentisanih inovativinih tehnologija i usluga sa visokim potencijalom komercijalizacije.

Projekat koji aplicira za Program ranog razvoja mora biti planiran za period od 12 meseci i može biti iz svih polja nauke i tehnologije, u svim industrijskim sektorima. Aplikant mora biti privatno mikro- ili malo- preduzeće, osnovano u Srbiji, pre ne više od dve godine, u vreme prijave, sa većinskim srpskim vlasništvom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik